top of page
HypnoBirthing Zeeland Water Birth
underline-b.png
underline-b.png

De HypnoBirthing methode

De kracht van deze methode zit hem in het creëren van optimale voorwaarden voor een zachte en kalme geboorte. We trainen dit door angstige verwachtingen en mythen die nu leven rondom een geboorte zo min mogelijk invloed te geven op een zwangere vrouw en het geboorteproces.

Wat is HypnoBirthing?

De nadruk van deze methode ligt op zwangerschap en geboorte , maar ook op prenataal ouderschap en het bewustzijn van de ongeboren baby. Het is een simpel en eenvoudig programma dat zorgvuldig is doordacht door de jaren heen om moeders te helpen herinneren aan de eenvoud van geboorte.

Zoals de meeste barende vrouwen geen interventies/procedures nodig hebben om hun baby veilig en gezond op de wereld te zetten, zo hebben ze ook geen moeilijke oefeningen nodig om zichzelf voor te bereiden op een kalme, vredige en comfortabele geboorte. Het (geboorte) lichaam en de baby weten precies wat te doen. HypnoBirthing® leert zwangeren te vertrouwen op de natuurlijke manier van baren, te ontspannen en hun lichaam te laten doen waar ze voor bedoeld is. Door een aantal belangrijke technieken te oefenen worden gedachten geprogrammeerd en het lichaam voorbereid op een gemakkelijke geboorte. Wanneer het aankomt op programmering en conditionering is teveel afwisseling niet altijd goed. Herhaling geeft het beste resultaat.

HypnoBirthing® is niet alleen een techniek maar ook een filosofie. Deze filosofie is mede gebaseerd op het boek Moeder worden zonder vrees(Childbirth without fear) van Dr Grantly Dick Read. HypnoBirthing® leert je dat, als angst en spanning en medische complicaties geen deel uitmaken van het geboorteproces, ondragelijke pijn geen onderdeel hoeft te zijn van de geboorte.

“We believe that every woman has within her the power to call upon her natural instincts to bring about the best possible birthing for her baby and herself”

Marie F. Mongan

Gecertificeerde HypnoBirthing® docenten leren met succes vrouwen en hun geboortepartner te vertrouwen in het geboorteproces en angsten en beperkende gedachten los te laten. HypnoBirthing® docenten zijn te vinden in 40 landen over de hele wereld.

Wat is HypnoBirthing

Voordelen HypnoBirthing®

De onderstaande voordelen van HypnoBirthing® hebben inmiddels al vele jaren bewezen waar te zijn:

 • Het doorbreekt het Angst-Spanning-Pijn Syndroom voor, tijdens en na de geboorte.
   

 • Het verkleint, en elimineert in veel gevallen, de noodzaak van de chemische verdoving, inknippen en andere ingrepen.
   

 • Het vermindert de kans op uitputting tijdens het geboorteproces. De moeder blijft fris en energiek, terwijl ze haar kind ter wereld brengt.
   

 • Het verkort de verdunnings- en openingsfase van de baarmoeder met enige uren en stelt de moeder in staat om de natuurlijke impulsen van haar lichaam te volgen en haar baby naar beneden te ademen tot het hoofdje zichtbaar is i.p.v. langdurig en uitputtend te moeten persen.
   

 • Het vermindert de kans op beschadiging van de bekkenbodem.
   

 • Het zorgt voor binding tussen moeder, baby en geboortepartner voor, tijdens en na de prachtige ervaring van de geboorte .
   

 • De geboortepartner maakt deel uit van de geboorte en is niet alleen maar toeschouwer.
   

 • De speciale ademhaling elimineert vrijwel volledig postnatale ongemakken en ‘baby blues’.
   

 • Baby’s passen zich makkelijk aan en zijn gelukkig, wat resulteert in een beter eet- en slaapgedrag.
   

 • De moeder heeft minder kans op hyperventilatie als gevolg van oppervlakkige ademhaling.
   

 • De geboorte wordt weer de veilige, mooie en vredige ervaring, zoals de natuur die bedoeld heeft.

Voordelen HypnoBirthing
bottom of page