top of page

HYPNOBIRTHING ervaringen

Verhalen van lieve ouders

Hier kan je de lieve geboorte verhalen lezen van ouders die de HypnoBirthing Zeeland cursussen gevolgt hebben.

Mother and Baby
Esther Geijs

Hele fijne cursus! Ik heb er heel veel aan gehad. Ze heeft me echt de vrijheid laten zien van de keuzes tijdens de bevalling. En hoe belangrijk ontspanning is. Ook mijn partner heeft er veel aan gehad en we doen het nu ook echt samen in plaats van dat hij alleen toeschouwer is.. ik zou dit voor iedere vrouw, voor ieder stel aanraden!

Muisjes
Lenic Lily.JPG

Cindy Broodryk

Hypnobirthing heeft ons als partners sterker gemaakt. Mijn man leerde mij ondersteunen voor, tijdens en na de bevalling.  We zorgen goed voor elkaar en houden een positieve sfeer aan in huis, dit doen we door alle beslissingen te bespreken zoals we geleerd hebben op de cursus van Izelle / HypnoBirthing Zeeland. 

cf2a79a7-bf4b-47a3-abfb-67f1f30e828c.jfi

Lilian Wijbrandi

Ik ben voor altijd dankbaar voor de Hypnobirthing technieken die we geleerd hebben tijdens de cursus van izelle / HypnoBirthing Zeeland. We konden ze gebruiken om beslissingen te nemen en om te ontspannen, ze waren absoluut essentieel voor mij tijdens de bevalling.  

Baby Baptism Ceremony

Jessy Korshuize

Wat zijn we blij dat we de cursus Hypnobirthing bij Izelle hebben gevolgd! Zo'n leuke en ervaren vrouw, die de inhoud op een eerlijke en bespreekbare manier met ons deelde. We hebben veel geleerd en ontdekt, en vonden het heel fijn dit met elkaar te doorleven. Vol vertrouwen zien we de bevalling tegemoet!

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_6a31.jpeg

Lilian's geboorteverhaal

 

Toen ik ontdekte dat ik zwanger was, wist ik meteen wat voor bevalling ik wilde. Een waterbevalling, zonder ingrepen, spontane bevalling, in de veiligheid en het comfort van mijn eigen huis. Ik stelde me voor dat mijn baby naar me toe zou komen met alleen mijn man en verloskundige erbij, en dat ik in mijn eigen kracht zou bevallen. Ik wist ook dat een geboortecursus heel nuttig zou zijn voor mijn man Wietse en mij om zo goed mogelijk voorbereid te zijn en gelukkig bracht mijn verloskundige mij in contact met Izelle en haar Hypnobirthing cursus.

Terwijl de weken voorbijgingen bespraken merkte dat ik me meer verbonden voelde met mijn baby en vooral met mijn man dan ooit tevoren. Toen kwam week 41+6 dagen en toen onze baby die nacht niet aankwam, wist ik dat mijn droombevalling niet zou plaatsvinden. Met deze scherpe wending van mijn oorspronkelijke plan, moest ik sterk vertrouwen op een van de affirmaties in het bijzonder "Ik zal accepteren welke wending mijn bevalling ook neemt". Wietse begon de ziekenhuiskamer te veranderen. Hij hing mijn affirmatiekaarten aan een snoer van lichtjes, sloot de gordijnen en deed de kaarsen op batterijen aan. Ik luisterde naar mijn affirmatie afspeellijst terwijl ik me door de kamers bewoog, wiegend door elke golfslag. De rest is allemaal een waas totdat ik eindelijk het onmiskenbare geluid van nieuw leven hoorde, het eerste gehuil van mijn baby Lilian in de wereld. Op het moment dat ze haar op mijn borst legden, keek ze recht in mijn ogen en sloeg ze haar kleine, perfecte handje om mijn vinger. Niets anders deed er meer toe, elke beslissing had me bij haar gebracht. Ze was alert, gezond en wist dat ik haar mama was. Hoewel mijn geboorte niet meer had kunnen zijn dan ik had gehoopt, ben ik voor altijd dankbaar voor de Hypnobirthing technieken die we konden gebruiken om beslissingen te nemen en te ontspannen, ze waren absoluut essentieel voor mij tijdens de ervaring.  

Hypnobirthing heeft ons als partners sterker gemaakt. Mijn man leerde mij ondersteunen voor, tijdens en na de bevalling.  We zorgen goed voor elkaar en houden een positieve sfeer aan in huis, dit doen we door alle beslissingen te bespreken zoals we geleerd hebben op de cursus. 

Ons bevalling was vanaf het begin anders dan wat we gepland hadden. Ik was medisch verklaard en moest naar het ziekenhuis, mijn man heeft mij met positieve woorden constant geholpen. Bij elke golf hielp hij mij met ademen en ontspannen. Na een lange bevalling met veel tegenslagen hebben we onze lieve zoon mogen ontvangen. Als ik terug kijk naar een niet zo fijne ervaring in het ziekenhuis ben ik enorm blij dat mijn man zo goed wist wat hij kon doen en mij zo goed kon helpen toen ik hulpeloos voelde. 
De hypnobirthing curus heeft ons echt geholpen, we hebben veel geleerd over in rust bevallen en hoe we als gezin elkaar kunnen ondersteunen. Bedankt voor de mooie lessen, wij raden iedereen aan om deze curus te volgen bij jou. Het was voor ons een hele fijne manier van begrijpen wat zwanger zijn, bevallen en herstellen allemaal inhield. 

Name, Title

76e1a67b-e0f1-4c57-9823-e80a69b26428 (1).jfif
Mom with Baby

Wat zijn we blij dat we de cursus Hypnobirthing bij Izelle hebben gevolgd! Zo'n leuke en ervaren vrouw, die de inhoud op een eerlijke en bespreekbare manier met ons deelde. We hebben veel geleerd en ontdekt, en vonden het heel fijn dit met elkaar te doorleven. Vol vertrouwen zien we de bevalling tegemoet!

Muisjes
Lenic Lily.JPG

Lé-nic Pretorius

Ik heb 2 geweldige HypnoBirthing Geboorte gehad. Toen ik zwanger werd van onze eerste dochter, wist ik dat ik een natuurlijke bevalling wilde zonder medicatie.

cf2a79a7-bf4b-47a3-abfb-67f1f30e828c.jfi

Trudy Middendorp

Door de zwangerschapscursus kregen we meer vertrouwen om de bevalling op onze eigen manier en in rust te kunnen laten gebeuren.

259eaf9a-f82b-4c64-bb02-2f1b829b2211.jfi

Lotte Krijger

PRACHTIG GEBOORTE VERHAAL! De keizersnede van Kira-Leigh

Ervaringen
De Geboorte / Bevalling van Lenic Sadie Pretorius

Ik heb 2 geweldige HypnoBirthing Geboorte gehad. Toen ik zwanger werd van onze eerste dochter, wist ik dat ik een natuurlijke bevalling wilde zonder medicatie, dus besloten we HypnoBirthing lessen te volgen om mijn ervaring tijdens de bevalling te verbeteren.

In een kalme, rustgevende omgeving, omringd door muziek in een zwak verlichte kamer en met behulp van mijn HypnoBirthing ademhalingstechnieken en visualisaties, was ik in staat om twee prachtige dochters te baren via de Marie Mongan HypnoBirthing Methode. Wat me het meest is bijgebleven van de HypnoBirthing technieken, is hoe diep je in jezelf kan gaan, door naar je lichaam te luisteren en je natuurlijke instincten te volgen. Geboorte zou niet als eng of pijnlijk beschouwd moeten worden, en ik zou HypnoBirthing ten zeerste aanbevelen aan iedereen die zich krachtig wil voelen tijdens de geboorte! We zijn sterker dan we denken, en door te leren hoe we onze bevallingservaring kunnen verbeteren door te ademen, te visualiseren en aanwezig en kalm te zijn.

Ik ben zwanger van mijn derde baby en HypnoBirthing is de enige manier voor mij om te voelen dat ik dit kan doen. Ik kan mijn baby gemakkelijk ter wereld brengen met een gevoel van rust en controle over mijn lichaam.

Lé-nic Pretorius

Lé-nic van der Westhuizen

PRACHTIG GEBOORTE VERHAAL!
De keizersnede van Kira-Leigh🦋
-
Vandaag na een gekke bevalling zijn wij trotse ouders geworden van Kira-Leigh. Ze weegt 3,3kg en is 47cm lang. Geboren na 24 uur middels een keizersnede.
-
Vanmiddag ben ik bevallen. De hele bevalling is 180 graden tegenovergesteld van wat er wilde, maar wat heb ik veel aan de cursus gehad zeg! Ik heb mezelf rustig kunnen houden in alle gekke situaties waarin we zijn beland.
-
We hebben echt voet bij stuk kunnen houden in sommige situaties en heb me rustig kunnen houden met alle naalden, ondanks dat ik dat helemaal niks vond. Maar vooral 12 uur lang weeën opgevangen door de weeën opwekkers. Ik bleef steken bij 3cm, daarom kreeg ik een keizersnede helaas...
-
Ik heb het wel echt als een positieve ervaring gezien, ondanks dat het niet was wat we wilden. We waren echt een team samen en de golvingen zijn goed opgevangen en Milan deed allemaal lieve dingen waardoor het makkelijker werd. Ondanks dat het geen voortgang gaf was het heel mooi! En inderdaad mee met de flow en me overgegeven aan de situaties, maar wel met gezond verstand er naar gekeken.


Zeker wel geleerd op de cursus  Ben er echt dankbaar voor!

Lotte, Milan & Kira-Leigh

De geboorte / bevalling van Keira-Leigh
Lotte, Milan & Keir-Leigh

Lé-nic Pretorius

De Geboorte / Bevalling van Lynn

Wij hebben bij Izelle een hypnobirthing cursus gevolgd als voorbereiding op de bevalling van onze dochter. Door de zwangerschapscursus kregen we meer vertrouwen om de bevalling op onze eigen manier en in rust te kunnen laten gebeuren. Izelle geeft de cursus op een hele fijne en enthousiaste manier en heeft hierbij een mensgerichte aanpak. We hebben veel geleerd en kunnen HypnoBirthing Zeeland zeker warm aanbevelen.

Trudy, Mark & Lynn

Mark, Trudy & Lynn
Google Reiews
bottom of page